Walentynkowe menu, czyli słodko, smacznie i wykwintnie
Walentynkowe menu
Walentynkowe menu - Jabłka w miseczkach Składniki: 4 jabłka woda 4 łyżki konfitur 1 łyżka smażonej skórki pomarańczy cynamon Przygotowanie: Owoce obrać, wydrążyć gniazda nasienne, gotować do miękkości w niedużej ilości wody. Ostrożnie umieścić w miseczka, do środka każdego jabłka włożyć konfiturę i smażoną skórkę pomarańczową całość obsypać cynamonem i zalać kremem. Przepis na krem: 0,5 litra mleka 2-3 żółtka 1 łyżka masła 3 łyżeczki maki ziemniaczanej cukier wanilia lub cukier waniliowy Przygotowanie: Zimne mleko zmieszać ze wszystkimi składnikami. Postawić na małym ogniu i bez przerwy mieszając, doprowadzić do zgęstnienia.