Warsztaty kulinarne członków ŁUTW
Ostatnio sekcja kulinarna Łęczyckiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku wzięła udział w warsztatach kulinarnych w CKZiU w Łęczycy.
- Naszym menu były krewetki królewskie smażone na maśle, krem marchewkowy z nutką chili, pietruszkowym chipsem i grzankami, roladki ze schabu z półfrancuskimi kluseczkami oraz carpaccio z buraka z parmezanem i deser- zapiekane jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi- MNIAM. Praca przy tworzeniu tego menu była wspaniałą zabawą dla nas wszystkich, przy dzielnej pomocy przesympatycznej młodzieży-uczniów branży gastronomicznej CKZiU w Łęczycy. (...) Atmosfera pracy i w trakcie degustacji była niezwykle sympatyczna. Czekamy na kolejne spotkanie. Dziękujemy - czytamy w komunikacie ŁUTW.
Uczestników warsztatów odwiedzili także: Janusz Mielczarek - starosta łęczycki, Kamil Cieślińki - dyrektor CKZiU w Łęczycy oraz Jarosław Świtoń - dyrektor ZSP nr 1 w Łęczycy.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?