Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby marynowane
- 2 litry wody
- 1,5 łyżki soli
- kilogram...
fot. ŁS

Przepisy na grzyby, czyli co po wizycie w lesie?

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

- 2 litry wody - 1,5 łyżki soli - kilogram świeżych grzybów - 2 szklanki octu - 4 łyżki cukru - gorczyca - ziele angielskie - liście laurowe Gotujemy grzyby w osolonej wodzie i odcedzamy. Do około 1,5 litra wywaru dodajemy składniki: pociętą w paski cebulę, ocet, pieprz, liść laurowy, gorczyca i cukier. Gotujemy kilka minut. Wrzucamy odcedzone grzyby i czekamy aż się zagotują. Zmniejszamy gaz do minimum i gotujące się na małym ogniu grzyby przekładamy do słoików. Można pasteryzować przez 10 minut (gdy mamy małe słoiki), ale nie jest to konieczne.

Zobacz również

Trener Widzewa: Moi piłkarze wykonali dużą robotę i nie otrzymali za to nagrody

Trener Widzewa: Moi piłkarze wykonali dużą robotę i nie otrzymali za to nagrody

Ona ma najlepszy głos w Polsce! Natasza Urbańska może być dumna!

HIT DNIA
Ona ma najlepszy głos w Polsce! Natasza Urbańska może być dumna!

Polecamy

5 pokarmów, które mogą powodować nieświeży oddech. Nie jedz ich przed wyjściem z domu

5 pokarmów, które mogą powodować nieświeży oddech. Nie jedz ich przed wyjściem z domu

Hrubieszów. Majówka połączona z akcją charytatywną

Hrubieszów. Majówka połączona z akcją charytatywną

Przecieki na maturze 2024. Pytania niejawne zostaną ujawnione?

Przecieki na maturze 2024. Pytania niejawne zostaną ujawnione?