MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Wybitne przepisy na śledzie. Idealne na śledzika, ostatki i inne uroczystości. TOP 5 najlepszych sposobów, które pokochasz

Śledzie w marynacie jabłkowej

Składniki:
- 4-6 świeżych śledzi,
- 4 kwaskowate jabłka,
- 2 cebule,
- 1,5 szklanki wody,
- pół szklanki octu jabłkowego,
- łyżeczka cukru,
- 3 goździki,
- liść laurowy,
- olej.

Jak przygotować śledzie w zalewie jabłkowej?
1. Oczyściłam, osoliłam i usmażyłam śledzie na oleju z obu stron, aż zrobiły się rumiane. Zostawiłam do ostudzenia.
2. Przygotowałam marynatę z wody, octu, cukru i przypraw. Wlałam wszystko do rondelka i podgrzałam.
3. Obrałam i pokroiłam na plastry jabłka oraz cebulę, po czym wrzuciłam do marynaty. Gotowałam przez dwie minuty. Zostawiłam do przestygnięcia.
4. Ułożyłam śledzie w słoiku i zalałam marynatą. Całość powinna stać w chłodnym miejscu co najmniej kilka godzin.

Zobacz również

Stal Rzeszów znów strzeliła Górnikowi trzy gole. Czternasta wygrana w sezonie

Stal Rzeszów znów strzeliła Górnikowi trzy gole. Czternasta wygrana w sezonie

Górnik stracił punkty w meczu ze Stalą. Łęcznianie nadal nie są pewni baraży

Górnik stracił punkty w meczu ze Stalą. Łęcznianie nadal nie są pewni baraży

Polecamy

Hulajnoga elektryczna. Czy wiesz gdzie powinieneś zaparkować?

Hulajnoga elektryczna. Czy wiesz gdzie powinieneś zaparkować?

Chełm. Wernisaż fotografii Bogumiły Stasz „Herbatka pod Yerupają"

Chełm. Wernisaż fotografii Bogumiły Stasz „Herbatka pod Yerupają"

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii