Takie są najbardziej toksyczne owoce i warzywa na świecie. One są szczególnie niebezpieczne - nowy raport EWG [lista]

OPRAC.:
Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Które warzywa i owoce są najbardziej toksyczne? Nowy raport EWG wskazuje listę owoców i warzyw, które charakteryzują się największym stężeniem pestycydów. 

Amerykańska organizacja propagujący zdrowy tryb życia - Environmental Working Group (EWG) przygotowała raport dotyczący najbardziej toksycznych produktów spożywczych. W najnowszym raporcie skupiono się na warzywach i owocach. Owoce i warzywa zostały zbadane pod kątem zawartości pestycydów. 

Które warzywa i owoce są najbardziej toksyczne? Oto ranking EWG - lista najbardziej toksycznych warzyw i owoców dostępnych w sklepach.
Które warzywa i owoce są najbardziej toksyczne? Nowy raport EWG wskazuje listę owoców i warzyw, które charakteryzują się największym stężeniem pestycydów. Amerykańska organizacja propagujący zdrowy tryb życia - Environmental Working Group (EWG) przygotowała raport dotyczący najbardziej toksycznych produktów spożywczych. W najnowszym raporcie skupiono się na warzywach i owocach. Owoce i warzywa zostały zbadane pod kątem zawartości pestycydów. Które warzywa i owoce są najbardziej toksyczne? Oto ranking EWG - lista najbardziej toksycznych warzyw i owoców dostępnych w sklepach. Aneta Żurek
Udostępnij:
Które warzywa i owoce są najbardziej toksyczne? Owoce i warzywa są źródłem wielu cennych witamin i składników mineralnych, jednak mogą również zawierać szkodliwe pestycydy. Raport EWG wskazuje listę najbardziej niebezpiecznych owoców i warzyw. Oto najbardziej toksyczne owoce i warzywa - sprawdź je wszystkie w naszej galerii.

Smaki Kujaw i Pomorza sezon 3 odcinek 23

Najbardziej toksyczne owoce i warzywa na świecie

Które warzywa i owoce są najbardziej toksyczne? Nowy raport EWG wskazuje listę owoców i warzyw, które charakteryzują się największym stężeniem pestycydów.

Amerykańska organizacja propagujący zdrowy tryb życia - Environmental Working Group (EWG) przygotowała raport dotyczący najbardziej toksycznych produktów spożywczych. W najnowszym raporcie skupiono się na warzywach i owocach. Owoce i warzywa zostały zbadane pod kątem zawartości pestycydów.

Na pierwszym miejscu rankingu najbardziej toksycznych produktów spożywczych znalazły się truskawki. Podczas badań w jednej próbce tych owoców wykryto aż 20 różnych pestycydów.

Te warzywa i owoce są najbardziej toksyczne - lista

Produkty zanieczyszczone pestycydami mogą być szkodliwe dla zdrowia. Nie oznacza to, że należy przestać je spożywać, jeśli jednak jest taka możliwość, dobrze szukać ich przede wszystkim w sklepach z żywnością ekologiczną oraz jak najstaranniej myć. Oto lista toksycznych owoców i warzyw, które według raportu EWG są najbardziej szkodliwe - szczegóły w poniższej galerii.

Wideo

Materiał oryginalny: Takie są najbardziej toksyczne owoce i warzywa na świecie. One są szczególnie niebezpieczne - nowy raport EWG [lista] - Gazeta Pomorska

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie