MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta...
fot. subbotina/123RF

Ta dieta jest odpowiednia dla chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Poznaj korzyści płynące z diety o niskim indeksie glikemicznym

Ograniczenie podjadania między posiłkami

Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta powoli i utrzymuje się na stałym poziomie przez kilka godzin.

Dodatkowo produkty z niskim indeksem glikemicznym dłużej się trawią, dzięki czemu zmniejszają uczucie głodu. Te właściwości mogą ograniczyć chęć sięgania po niezdrowe przekąski.

Zobacz również

I Komunia Święta w Sanktuarium Matki Bożej Pocieszenia w Lutogniewie

I Komunia Święta w Sanktuarium Matki Bożej Pocieszenia w Lutogniewie

Powroty z długiego weekendu. Zator na autostradzie pod Szczecinem

Powroty z długiego weekendu. Zator na autostradzie pod Szczecinem

Polecamy

Te słowa wykorzystasz na zakończeniu roku. Jak przygotować przemówienie?

Te słowa wykorzystasz na zakończeniu roku. Jak przygotować przemówienie?

Lubisz oliwę? Może zaczniesz zażywać ją jak suplement diety

Lubisz oliwę? Może zaczniesz zażywać ją jak suplement diety

„Patrzcie pod nogi i zatrzymajcie się na chwilę”- zachęcają hrubieszowscy urzędnicy

„Patrzcie pod nogi i zatrzymajcie się na chwilę”- zachęcają hrubieszowscy urzędnicy