Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową
Składniki:
kruche babeczki do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake
twaróg półtłusty 300 g
jogurt naturalny 2-3 łyżki
świeża mięta 1 mały pęczek
skórka z jednej cytryny
szczypta kurkumy
sól do smaku
szczypta cukru
pomidorki koktajlowe do dekoracji
Sposób przygotowania:
Twaróg połączyć z jogurtem, dodać kurkumę, cukier, sól do smaku i wyrobić jednolitą masę. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową i dokładnie wymieszać. Tartletki Dan Cake napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?