MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotowanie frykasów zacznij od ugotowania rosołu. Mięso...
fot. 123rf/photovs/zdjęcie ilustracyjne

Potrawka z kurczaka w kremowym, białym sosie. Kaszubi mówią na to danie "frykasy". Jest naprawdę pyszne i można je zrobić z mięsa z rosołu

Ferkase - kaszubska potrawka z kurczaka. Krok 1

Przygotowanie frykasów zacznij od ugotowania rosołu. Mięso drobiowe oraz włoszczyznę zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Dodaj także opalaną nad gazem cebulkę oraz liście laurowe. Na koniec wyjmij mięso i odlej 400 ml bulionu.

Zobacz również

Świątek i Hurkacz poznali rywali w 2. rundzie Wimbledonu. Sprawdź, na kogo trafili

Świątek i Hurkacz poznali rywali w 2. rundzie Wimbledonu. Sprawdź, na kogo trafili

PGZ pracuje nad strategicznym porozumieniem z Hyundai Rotem

NOWE
PGZ pracuje nad strategicznym porozumieniem z Hyundai Rotem

Polecamy

Jaki french jest teraz modny? Tylko ten z żółtymi końcówkami

HIT DNIA
Jaki french jest teraz modny? Tylko ten z żółtymi końcówkami

Pyszne i chrupiące koreczki. Najlepsze na imprezę, grilla i do kanapek

Pyszne i chrupiące koreczki. Najlepsze na imprezę, grilla i do kanapek

Kiedy nudzą nam się tradycyjne kotlety, robię ten pyszny farsz. Rodzina się zajada

Kiedy nudzą nam się tradycyjne kotlety, robię ten pyszny farsz. Rodzina się zajada