MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kulasza z Księżpola

Jak sama nazwa wskazuje, ta potrawa...
fot. UMWL/mat. prasowe

Nowe potrawy z woj. lubelskiego na Liście Produktów Tradycyjnych. Zobacz zdjęcia

Kulasza z Księżpola Jak sama nazwa wskazuje, ta potrawa również pochodzi z terenu gminy Księżpol. Do jej sporządzenia, zgodnie z tradycyjną recepturą, stosuje się obrane ze skórki i ugotowane w osolonej wodzie do miękkości ziemniaki, do których po odcedzeniu dodaje się mąkę (gryczaną lub pszenną), a następnie miesza i podgrzewa przez kilka minut, do utraty surowości. Potrawa ma postać gęstej, szklistej, jednolitej masy. Spożywa się ją na gorąco.

Zobacz również

Niesamowici finaliści Pucharu Tymbarku. SP381 zagra na PGE Narodowym?

Niesamowici finaliści Pucharu Tymbarku. SP381 zagra na PGE Narodowym?

W Drwęcy koło Golubia - Dobrzynia, kajakarze znaleźli włoki kobiety

W Drwęcy koło Golubia - Dobrzynia, kajakarze znaleźli włoki kobiety

Polecamy

Ogólnopolskie Spotkania z Tańcem! Najzdolniejsi zatańczą w czwartek

Ogólnopolskie Spotkania z Tańcem! Najzdolniejsi zatańczą w czwartek

Ruszyła II edycja Naczelnej Rady Adwokackiej oraz Fundacji Adwokatury

Ruszyła II edycja Naczelnej Rady Adwokackiej oraz Fundacji Adwokatury

Tani, domowy sposób mojej babci na gładką skórę. Pielęgnuje i leczy. Na wysypkę i AZS

Tani, domowy sposób mojej babci na gładką skórę. Pielęgnuje i leczy. Na wysypkę i AZS