Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Warsztaty poprowadzi Ireneusz Mazurek, właściciel rodzinnego gospodarstwa ekologicznego. Uczestnicy będą mogli poznać tajniki domowej produkcji sera czy wysłuchać ciekawych opowieści z życia serowara.
- Warsztaty Serowarskie organizowane są w duchu filozofii Slow Food. Jest to idea promocji smacznego, zdrowego jedzenia opartego na produktach lokalnych - tłumaczą organizatorzy spotkania.
Na zakończenie warsztatów każdy z uczestników otrzyma bezpłatnie przepisy na zrobienie sera w domu, podpuszczkę oraz specjalny termometr do mierzenia temperatury mleka.
- Oprócz degustacji wielu odmian sera będzie można je również zakupić - dodają organizatorzy.
Warsztaty serowarskie i kiermasz serów
21 lutego (czwartek) Kiermasz w godz. 15-19. Warsztaty w godz. 16-19.
22 lutego (piątek) Kiermasz w godz. 13-17. Warsztaty w godz. 14-17.
Zapisy na warsztaty - tel. 81 525 28 83 (ilość miejsc ograniczona)
Centrum Promocji
Województwa Lubelskiego
Lublin, Krakowskie Przedmieście 41, tel. 81 525 28 83
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?