Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Tatar z polędwicy wołowej z przepiórczymi jajami
Składniki:
Polędwica wołowa
Cebula
Grzyby marynowane
Ogórki kiszone
Jaja przepiórcze
Sól, młotkowany pieprz
Oliwa z oliwek
Masło
Sposób przygotowania:
Polędwicę oczyszczamy i usuwamy ścięgna. Następnie kroimy w drobną kostkę grzyby, cebulę i ogórki. Z jaj przepiórczych wydzielamy żółtka, które następnie podamy efektownie - w kieliszku.
Oczyszczoną polędwicę siekamy i doprawiamy do smaku solą, młotkowanym pieprzem i oliwą z oliwek. Na przygotowanym talerzu układamy uformowane i doprawione mięso wraz z dodatkami.
W "Kardamonie" do tatara dostaniemy masełko i pieczony w restauracji chlebek.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail.Zapisz się do newslettera!
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?