Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jak zrobić tatara z polędwicy wołowej z przepiórczymi jajami

KL
Przepis na tatar z polędwicy wołowej z przepiórczymi jajami
Przepis na tatar z polędwicy wołowej z przepiórczymi jajami KL
Lubelska restauracja "Kardamon" zdradza przepis na tatar z polędwicy wołowej z przepiórczymi jajami.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Tatar z polędwicy wołowej z przepiórczymi jajami

Składniki:
Polędwica wołowa
Cebula
Grzyby marynowane
Ogórki kiszone
Jaja przepiórcze
Sól, młotkowany pieprz
Oliwa z oliwek
Masło

Sposób przygotowania:
Polędwicę oczyszczamy i usuwamy ścięgna. Następnie kroimy w drobną kostkę grzyby, cebulę i ogórki. Z jaj przepiórczych wydzielamy żółtka, które następnie podamy efektownie - w kieliszku.

Oczyszczoną polędwicę siekamy i doprawiamy do smaku solą, młotkowanym pieprzem i oliwą z oliwek. Na przygotowanym talerzu układamy uformowane i doprawione mięso wraz z dodatkami.

W "Kardamonie" do tatara dostaniemy masełko i pieczony w restauracji chlebek.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka


Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail.Zapisz się do newslettera!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Jak zrobić tatara z polędwicy wołowej z przepiórczymi jajami - Lubelskie Nasze Miasto

Wróć na lubelskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto