MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie zjesz lody w Aleksandrowie Kujawskim? Odkryj miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Najlepsze lody w Aleksandrowie Kujawskim
Najlepsze lody w Aleksandrowie Kujawskim krblokhin
Dowiedz się, gdzie możesz znaleźć lodziarnie w Aleksandrowie Kujawskim. Wakacyjny czas niewątpliwie nie może obejść się bez lodów. Chyba nikt nie wyobraża sobie słonecznego, gorącego dnia bez tego ożywczego deseru. Odkryj ciekawe fakty na ich temat. Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i dowiedz się, jakie smaki możesz znaleźć w lodziarniach w Aleksandrowie Kujawskim.

Spis treści

Tutaj możesz się wybrać na lody w Aleksandrowie Kujawskim

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i przeglądaj wszystkie lodziarnie w Aleksandrowie Kujawskim

Jeśli nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Aleksandrowie Kujawskim, daj znać właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody możesz zjeść w Aleksandrowie Kujawskim?

Ten popularny deser cechuje duża różnorodność rodzajów. W czasie kiedy gości u nas lato na każdym rogu znajdują się lodziarnie posiadające w ofercie lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Na ogół lody robione są z gotowych mieszanek proszkowych z dodatkiem konserwantów i wzmacniaczy smaku. Można jednak spotkać w Aleksandrowie Kujawskim lodziarnie, w których tak, jak niegdyś wykonuje się pracę z najwyższą dbałością o jakość i stosuje tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Lody dawniej

Po II wojnie światowej produkcja lodów w Polsce znacznie się rozwinęła, a ich konsumpcja stała się popularna. We wczesnych latach tego okresu rzemieślnicy kręcili je w specjalnych maszynkach i układali w beczkach z lodem i solą. Nakładali je łyżkami na andruty lub wafle. Smaki, jakie oferowali wówczas lodziarze nie były zbyt urozmaicone. Na ogół były to lody mleczne, śmietankowe, w sezonie także truskawkowe, czekoladowe lub z dodatkiem świeżych owoców. Z upływem czasu komponowano nowe smaki, a ich produkcja rosła w siłę. Podawano je w waflowych pucharkach, zaczęły pojawiać się także lody w gałkach.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasta jajeczna z awokado

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na aleksandrowkujawski.naszemiasto.pl Nasze Miasto