MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Dzikie rośliny, które zbierzesz w grudniu. Możesz je zjeść. Nie cała przyroda zasypia na zimę, szukaj tego w okolicy

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Powiatowy Dzień Strażaka 2024 w Rembieszowie  ZDJĘCIA

Powiatowy Dzień Strażaka 2024 w Rembieszowie ZDJĘCIA

Jaworzno: Zmarł 58-letni uczestnik zlotu caravaningowego na Sosinie

Jaworzno: Zmarł 58-letni uczestnik zlotu caravaningowego na Sosinie

Polecamy

Pierwsza gra planszowa Cyberpunk 2077 już jest! Gratka dla fanów gry

Pierwsza gra planszowa Cyberpunk 2077 już jest! Gratka dla fanów gry

Masz lecieć samolotem? Weź te leki, mogą ci uratować życie

HIT DNIA
Masz lecieć samolotem? Weź te leki, mogą ci uratować życie

Aromatyczna kasza gryczana na sypko. Będziesz się nią zajadać

Aromatyczna kasza gryczana na sypko. Będziesz się nią zajadać