MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Manchester City z czwartym z rzędu tytułem. Media: Rekord z zarzutami w tle

Manchester City z czwartym z rzędu tytułem. Media: Rekord z zarzutami w tle

Otwarcie zielonego patio, nowi specjaliści i biała sobota w POSUM w Poznaniu

NOWE
Otwarcie zielonego patio, nowi specjaliści i biała sobota w POSUM w Poznaniu

Polecamy

Zamość. Przewodniczący Maciej Spozowski apeluje o bezpłatne parkingi

Zamość. Przewodniczący Maciej Spozowski apeluje o bezpłatne parkingi

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Ola Adamczuk z MDK w Chełmie laureatką Ogólnopolskiego Konkursu Plastycznego

Ola Adamczuk z MDK w Chełmie laureatką Ogólnopolskiego Konkursu Plastycznego