MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mimo że zawierają sporą ilość węglowodanów (5,3 g na 100 g)...
fot. ZdjęcieIris2021/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Nie podnoszą w gwałtowny sposób stężenia cukru we krwi

Mimo że zawierają sporą ilość węglowodanów (5,3 g na 100 g) mają niski indeks glikemiczny, który wynosi tylko 25. Dzięki temu osoby z cukrzycą, stanem przedcukrzycowym lub insulinoopornością mogą bezpiecznie spożywać umiarkowane ilości tych owoców bez ryzyka nagłej hiperglikemii, czyli tzw. przecukrzenia.

Zobacz również

Groził, że się wysadzi na pomniku smoleńskim. Usłyszał zarzuty

Groził, że się wysadzi na pomniku smoleńskim. Usłyszał zarzuty

Bierzmowanie w parafii świętego Jana Chrzciciela w Skalbmierzu [ZDJĘCIA]

NOWE
Bierzmowanie w parafii świętego Jana Chrzciciela w Skalbmierzu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Jeden „bilet” do jednej sprawy. W zamojskim magistracie pojawi się kolejkomat

Jeden „bilet” do jednej sprawy. W zamojskim magistracie pojawi się kolejkomat

"Majenie" drzewkami brzozy, jesionu lub świerku. Przed nami Zielone Świątki

"Majenie" drzewkami brzozy, jesionu lub świerku. Przed nami Zielone Świątki

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało